Blogg - Spelsäsongen börjar på allvar

2008-05-08 19:33:29 Rydén, Cecilia

Igår var det den 7:e maj vilket innebär att vi har legat inne i fyra månader. Tiden har gått väldigt snabbt och snabbare kommer det gå nu när vi har kommit in i spelsäsongen på riktigt.

Onsdagen 30 april var det dags för figpremiär på kungens födelsedag. Alla var mycket spända och förväntansfulla inför ceremonin. Direkt när jag vi marscherade in på borggården hörde vi jublet från folkmassan och då speciellt alla gamla AMK:are. Tack för det! Det var mycket peppande. Sedan var det dags för figurativa programmet och det var kul att äntligen få visa upp vad vi har tränat in. Senare i ceremonin spelade vi även T-46:ans marsch. Detta stycke hade kungen personligen önskat att vi skulle spela. Han verkade efteråt mycket nöjd och gav oss en kunglig applåd (vilket inte alla fick).

Under den följande helgen var det dags för vår första högvakt. Det kändes kul att komma igång med det och att dessutom få träffa alla stammisar som följer oss.

Idag den 8 maj har vi spelat på en ceremoni där överbefälhavare Håkan Syrén var närvarande och delade ut diplom till personer som har gått en kurs här på Livgardet. Det var personer med många olika nationaliteter. Vi visade även upp vårt figurativa program och det var många som efteråt kom fram och visade sin uppskattning. Vid halv tio ikväll ska vi även genomföra ett tapto för de utländska gästerna.

Övriga viktiga nyheter följer:

Förra torsdagen såg vi glatt fram emot ärtsoppa med pannkakor men när vi kom till matsalen fick vi den obehagliga överraskningen. Det var sparrissoppa. Alla var mycket skärrade av denna händelse. Idag fick vi dock ärtsoppa och pannkakor. Ordningen är därmed återställd.


Förra veckan gick skåpet med potatisar sönder. De kunde inte öppna det så vi fick äta kött och sås. Mums!

Vi har även haft två mycket trevliga praoelever som har lyst upp tillvaron. Trevligt att ha er här!Kommentarer

2008-05-11 09:25:16 Lyckegård, Jonas

Vi fick inte ärtsoppa på grund av att det var första maj förklarade matsalen. Därefter lär vi inte få ärtsoppa på sommaren.... Vart är egentligen försvarsmakten påväg?

Stundens citat

"Ni är unika, ni är den första versionen av Arméns musikpluton som har mynningsskydd!"
- Lt. K får oss att känna stolthet över de mest små sakerna i soldatlivet

Internt | Länkar | Om amk2008.se