Blogg - En vecka i musiksoldaten liv

2008-05-25 20:00:53 Rydén, Cecilia

Då har vi avverkat ännu en vecka i kronans tjänst. Det har blivit mycket spelningar på sistone och nu känns det som att man börjar få in en rutin.
Tisdagen den 20 maj var det statsbesök från Grekland. Arméns Musikkår stod inne på slottets inre borggård och hälsade gästerna välkomna. Vädret var väl inte det bästa. Precis innan spelningen började det hagla och det regnade och blåste under ceremonin. Men vi bet ihop och genomförde ändå spelningen på ett bra sätt.

På onsdagen var det dags för högvakt. Denna dag var det bättre väder och det var mycket folk som var på plats och kollade. Det är naturligtvis peppande och det känns kul att gå på Stockholms gator och sedan få visa upp figg mm på slottet. Det är även roligt med all positiv respons man får av turister som är där och kollar.

Den 23-25 maj har det varit Rum-festival i Örebro. Arméns Musikkår var naturligtvis där. På lördagen var det en parad genom Örebro där orkestrar från hela Sverige deltog. AMK gick sist i paraden och ramade in den på en mycket bra sätt. Sedan genomförde vi vårt figurativa program på torget. Det var lite problem med parkeringsautomater som inte ville flytta sig, men det löste vi och det blev ett snyggt fig. På eftermiddagen var det konsert i Örebro stadspark. Det var en fin miljö att ha konsert i och det var dessutom mycket fint väder. Det blev en bra avslutning på vår Örebro-vistelse.

Övriga nyheter: 
När vi på lördagmorgonen skulle köra fram transiten från hotellet i Örebro blev det lite problem. Någon hade glömt lyset på så den gick inte att starta. Men musiksoldater är ju handlingskraftiga. Så vi bestämde oss för att vi kunde putta igång den. Iförda paradbyxor, blåtröja och båtmössa puttade vi den genom Örebros gator. Måste nog ha varit en rolig syn för folk som passerade. Tyvärr misslyckades det och vi fick inte igång den. Det löste sig dock senare och den kom tillbaka till Livgardet..

En viss löjtnant har dessutom lärt sig "spela" tvärflöjt. Han har redan planer på att ta en plats i AMK:s flöjtsektion. Vi får se hur det går...Kommentarer

2008-05-25 22:34:12 Hjalmarsson, Erik Minibussen.....

Larsson..........

2008-05-26 22:43:41 Sandstedt, Jonas Ang. Lt.

Haha, ja vad jag vet lär det även finnas en film på denna magnifika händelse då löjtnant spelar flöjt. YouTube nästa?

2008-05-30 13:47:00 Lindkvist (ej inloggad)

Och vissa värnpliktiga ger sig på klarinetten, kamrat Sandstedt? :)

2008-05-31 12:33:12 Sandstedt, Jonas

Haha, det är inte varje dag man spelar klarinett för kungen ;P

Stundens citat

Lt. L: "Wickberg, om du ska sjunga, sjung i takt!"
Wickberg: "Det är uppfattat."
Lt. L: "Du sjunger som en balalajka som bara förstör för alla andra!"

Internt | Länkar | Om amk2008.se