Blogg - Nationaldagsfirande

2008-06-11 21:04:55 Remle, Hanna

I fredags apelade AMK på Skansens nationaldagsfirande tillsammans med diverse artister och hela kalaset direktsändes i SVT.

Torsdag repades det på Skansen men vi hann även med att gå runt en sväng och se på alla djur innan det var dags att soundchecka och låta TV-teamet prova ut kameravinklar.

På fredagen fortstte förberedelserna inför sändning. Även idag fick vi lite fritid så nu kan vi allt om djuren på Skansen.


Något vi också kan mycket om är ju musik och det spelade vi massor! När kungen anlände spelade vi som vanligt Svenska marschen och firade Sverige med Fanfar 96.

Några ur orkestern hade också den stora äran att få spela tillsammans med våra yrkesmusiker och bland annat Charlotte Perelli, medan vi andra fick sitta och njuta av det hela.


Andra gästartister var Lill-Babs med Orsa spelmän, Sven-Bertil Taube och programvärd för kvällen var Claes Elfsberg.

Så fort hela bandet med instrument, diverse bastrummoch liknande skapade vissa problem, förflyttats sig ner till bussen utanför Skansen via rulltrapporna bar det av till slottet.

Där spelades samlingsmusik under det att SVT säde bilder från firandet av nationaldagen runt om i Sverige. Därefter kom Kungen och hans gäster från bland annat Sveriges Riksdag ut från slottet och Arméns Musikkår genomförde för första gången i direktsändning tapto för dem och tv-tittare i hela Sverige.Kommentarer

Stundens citat

Vpl Hall: "Jo löjtnant, vart tar kulorna vägen när de träffar vallen?"
Lt K:
"Ja du, vart tar alla strumpor vägen när de försvinner i tvätten? Vart bor tomten på sommaren? Jag tror det är samma ställe."

Internt | Länkar | Om amk2008.se