Blogg - Danmarksturnén

2008-07-14 22:01:15 Hultegård, Johan

Denmark, here we come! Så var det äntligen dags för årets stora utlandsturné till Danmark - pölsens och leksakstillverkarnas förlovade land. Under vecka 26 deltog vi i Rosenborg Military Tattoo.

Arméns Musikkår framträdde vid fyra kvällsföreställningar och man kan kort och gott säga att vi ägde Danmark totalt. Lovorden kom från alla möjliga håll och regementstrumslagare Lindberg var lyrisk över kårens höga prestationsnivå. Vi kände att vi kunde ge allt och vi njöt av varje sekund under det danska livgardets 350-årsjubileum. Under veckan fick vi uppleva mycket och vi samlade på oss en hel del minnen. Något som etsat sig fast hos många musiksoldater var det enorma fyrverkeriet som brakade loss varje föreställning. När till och med marken vibrerade under fötterna var inte ens en m/ä-utrustad musiksoldat så kaxig längre! ;) Sammantaget var turnén mycket lyckad och det kändes extra bra när vi kunde genomföra figget på ett så utomordentligt bra sätt.

Övrigt: Under färden ner mot Köpenhamn föll en av takluckorna på våra bussar av. På motorvägen utanför Linköping lossnade fästet till takluckan, luckan flög i en fin båge över den andra bussen och landade precis bredvid en av våra personbilar. Situationen löstes dock snabbt av våra meriterade befäl och med hjälp av diverse föremål kunde luckan spännas fast i stolarna. Tur i oturen så att säga!Kommentarer

Stundens citat

"Rökte Rambo i filmen, gjorde han inte det stod han antagligen för nära ett ammunitionsupplag..."
- Lt. K förenar pedagogik och humor.

Internt | Länkar | Om amk2008.se