Blogg - ”Hur känns det att vara bäst i världen på någonting?”

2008-07-22 13:49:21 Rydén, Cecilia

Under sommaren, när våra yrkesmusiker har fem veckors semester, sliter vi värnpliktiga vidare i värmen under kårens ursprungliga namn, Arméns musikpluton. Den här perioden (7-18 juli) startade med att vi på tre dagar, måndag-onsdag, skulle lära oss ett nytt figurativt program, ”sommarfigget”. Detta har verkligen inte varit någon dans på rosor utan inneburit många timmars koncentrerat och stenhårt jobb ute på kaserngården. Trots stor press på allt som måste läras in har humöret hela tiden varit på topp och det har hjälpt oss att uppnå ett riktigt bra resultat. Sommarfigget innehåller följande stycken:

·         Prins John´s marsch, ur den tecknade filmen Robin Hood

·         Sundsvalls luftvärnskårs marsch, Lv4

·         Trumsalut 2008, av Lt. David Lindberg

·         Karolinermarschen

·         Kungliga Hälsinge regementes marsch, der Schutzgeist

Efter dessa tre stenhårda dagar med gemensam och individuell övning från tidig morgon till sen kväll så var det dags att ta sig an nästa stora utmaning. Att lära in ett helt nytt konsertprogram bestående av elva nya marscher, till lördagens marschkonsert på stortorget i Stockholm. Vi hade bara två dagar avsedda för att lära oss programmet och det hade nog inte gått utan vår yrkesmusiker Kristian Möllers enormt engagerande och inspirerande ledarskap och dirigerande. Det var mycket folk som hade samlats på stortorget för att lyssna till marschkonserten. Vi var väldigt laddade inför konserten eftersom det bara var de värnpliktiga och det kändes kul att få göra en konsert själva. Konserten var mycket lyckad och vi fick stående ovationer. Som extranummer blev det trumsalut samt Sörmlands regementes marsch och det blev mycket uppskattat.

Premiären för AMP-figget gick lysande! Löjtnant Lindberg var efteråt mycket nöjd. Ha sa: ”hur känns det att vara bäst i världen på något, för det är ni, det har ni visat idag”. Det kändes mycket bra efter allt arbete vi hade lagt ner under veckan. Sedan genomförde vi under veckan ytterligare sex högvakter. Det var fint väder alla dagarna så det var mycket folk och det var naturligtvis kul!

Nu har vi en välbehövd ledighet i några dagar, men när vi kommer tillbaka drar det igång igen. Då är det först några högvakter och sen åker vi till Eksjö för att delta i Eksjö Tattoo.

Övrigt:
Musiksoldat Eriksson (Johannes) lyckades en dag med bedriften att sätta sig på en kask. Han fick pickeln i rumpan och spräckte 90lätt-byxorna. En väldigt rolig syn!

Text: Musiksoldat Björkesten och Korpral RydénKommentarer

Stundens citat

"Lyckegård, jag är din stämledare. Sära på benen!"
- Myrberg utnyttjar sin ställning

Internt | Länkar | Om amk2008.se