Blogg - I morgon smäller det!

2008-08-22 14:48:22 Remle, Hanna

I morgon är en stor dag för Arméns Musikkår. Försvarsmusikcentrums dag pågår runt i Stockholms innerstad och det hela avslutas på kvällen med att alla musikkårer inom FöMusC förlagda i Stockholm spelar Tschaikowskys verk 1812 med både kyrkklockor och salutkanoner.

För Arméns Musikpluton börjar dock det hela lite tidigare på dagen. Klockan ett intar vi nämligen Plattan, Sergels torg för att göra vårt figurativa marschprogram! Detta program är det vi gör när de yrkesanställda musikerna inte kan vara med och de stycken vi spelar är Prins Johns marsch, känd från Disneyfilmen Robin Hood, Sundsvalls Luftvärnsregementes marsch, Karolinermarsch och Hälsinge Regementes marsch "Der schutzgeist".

Under eftermiddagen kommer vi att rigga på scen, ljudtesta och genrepa. 19.00 intar vi scenen och 19.30 inleds och hålls den fantastiska konserten med alla FöMusCs värnpliktiga kårer på plats i slottsbacken. Andra som medverkar är Lasse Berghagen och Pernilla Wahlgren som vi kommer att spela med och tillsammans med Laurentii gosskör kommer vi framföra filmmusik ur "Saving Private Ryan"

Konserten kommer att avslutas med Arméns stora Tapto och det hela kommer att sändas i SVT på torsdag den 28 augusti klockan 20.00.

 Kommentarer

Stundens citat

"Det är någonting när det står 'Ät så mycket du vill...' Det säger bara TJONG! I DNA-molekylen och så sitter man där med en massa mat."
- Eriksson, Tuba har varit på Böfhouse och ätit mjukglassbuffe…

Internt | Länkar | Om amk2008.se