Blogg - Grande Finale

2008-11-24 14:29:36 Hultegård, Johan

Och vips så var det över! Arméns Musikkår 2008 har gjort sitt absolut sista framträdande. Vi ser tillbaka på ett fantastiskt år med Danmarksturnén, Nationaldagen, Försvarsmusikens dag och finalkonserterna som de stora höjdpunkterna. Men det musiksoldaterna förmodligen kommer att sakna mest är den härliga gemenskapen, alla små stunder på luckan och framför allt alla goa vänner.

Nu i helgen var det då dags för den stora avslutningen med finalkonserter i Linköping och i Stockholm. Såväl musiksoldater som yrkesmusiker var taggade till tusen och ville givetvis avsluta året med flaggan i topp. Och oj vilket drag det blev! Musikkåren bjöd på allt från Strauss hornkonsert till svängiga slagdängor från Djungelboken. Dessutom med en underbar publik i både Linköping och Stockholm. Kvällens absoluta höjdpunkt var helt klart trombonsektionens uppvisning i Posaunen Cocktail som också drog hem kvällens fetaste applåder. Vi i musikkåren njöt av varje sekund under konserterna och riktar vårt varmaste tack till kvällarnas konsertbesökare!

Nu återstår det bara avrustning inför muck på fredag och stämningen är riktigt skön på plutonen. Det går inte riktigt att beskriva känslorna men det är lite av en "sista veckan med gänget-feeling". Men men, det finns ju ett liv även efter lumparlivet! 4 pinnar muck - en lättnadens suck??? 

 

 Kommentarer

Stundens citat

"Livet är så hårt som musiksoldat... Jag menar, två nätter i tält och en på hotell....."
- Hjalmarsson, E tänker högt

Internt | Länkar | Om amk2008.se