Blogg - Nu börjar det!

2008-04-15 21:17:18 Remle, Hanna

I tordags genomförde AMK sin första genemsamma spelning. ÖB Håkan Syrén hade besök av en NATO-general från Kanada och middag på Karlbergs slott för honom. När gästerna anlände spelades samlingsmusik och välkomstceremoni genomfördes när NATO-generalen kom fram och hälsade på de svenska officerarna.

När middag och kaffe var klart spelades Tapto och Segnale Solenne. Signaltrumslagare var Niclas Gamme och Joachim Müller spelade jägarhorn. Båda gjorde en mycket bra insats. På det hela taget var det en väl genomförd första spelning för oss värnpliktiga.

Söndagens premiärkonsert framfördes i Berwaldhallen och var mycket uppskattad av publik som till stor del bestod av nära och kära. Det inleddes med en konstnärligt utformad första del och en lite lättare andra del. Bland annat framfördes i första akt Les Preludes av Franz Liszt och Concertino av Christer Danielsson. På den senare var yrkesmusikerna Johan Nordfeldt och Anders Rydström solister. Under andra delen spelades tre stycken av Leroy Anderson, bl.a. The Typewriter där alla våra slagverkare spelade på varsin skrivmaskin. Allting stämmt i P. Vår första konsert avslutades med den hysteriska Wedding Dance av Jaques Press tll publikens enhälliga jubel.

Kommande vecka blir en hektisk sådan. Det inleds på tisdag med stadsbesök från Luxemburg, det är Hertigen och Hertiginnan som kommer på besök. På onsdag är det dags för Tapto på Karlberg igen och på torsdag bär det iväg till Linköping för att spela hem tidigare nämnda stadsbesök.Kommentarer

Stundens citat

Lt K: "Vad är det som är så kul Gamme?"
Gamme: "Jag fick till en så bra smäll Löjtnant!"
- Gamme börjar skratta under morgonvisitation efter ett bra ställningssteg.

Internt | Länkar | Om amk2008.se