Blogg - Studiebesök

2008-04-15 22:19:36 Remle, Hanna

Mitt i alla spelningar och förberedelser inför premiärkonserten fick AMK studiebesök av Malmö kommunala musikskola. Under fredagen satt de med och lyssnade på genrepet inför premiärkonserten och gjorde stan. På kvällen gästade de AMK/TRK-kasernen och fick se diverse logement, sängsträckningar och halvnakna trumkårare.


Lördagsmorgonen inleddes bokstavligt talat med VM-marsch. Nästan hela AMK var uppe och spelade för dem och genomförde sedan ett typiskt AMK-brak. Dagen blev en avkoppling och huvudrensning inför konserten då vi repade tillsammans med musikskolan både förmiddag och eftermiddag. De fick prova på att spela några av våra stycken med oss och vi fick spela några av deras. Sedan blev det sektionsrep och peppning till att söka AMK.
Deras Stockholmsresa avslutades med att de spelade i foajén i Berwaldhallen innan vår konsert. Vår praktikant från Skåne fick vara med musikskolan och spela. De genomförde en bra spelning. Tråkigt nog var de tvungna att åka med ett tåg och gick efter första akt i vår konsert men vi hoppas de får möjlighet att se oss vid något annat tillfälle senare i år.Kommentarer

Stundens citat

"Jag fattar aldrig vad de säger, jag bara nickar och ler..."
-Wickberg kommenterar Hjalmarssons och Rydéns skånska dialekt.

Internt | Länkar | Om amk2008.se